Friday, 16 December 2011

soalan2 yg biasa ditnya dari cust PB

1. Berat badan turun 
Rasanya itulah mostly tujuan n matlamat utama mereka2 yg pakai PB ni kan! So cik inn rasa semua ni bukan satu tindak balas yg negatif n merisaukan~ tapi buat kita senyummmm jek tgk pada penimbang tu.hehe..Actually tanda penurunan berat badan sebenarnya 
menunjukkan berat badan si pemakai tidak sesuai dengan ketinggiannya. 
2. Keluar angin dimana- mana! "Atas" n "Bawah"~ :) 
Especially berlaku bagi orang yang banyak angin (bukan kepala angin yek!hehe)~ PB memberi
 tindakan membuang angin dari badan kita. Angin banyak di dalam badan bermakna badan anda berasid. Lagipun mmg seeloknya buang saja angin2 dalam badan tu, utk elakkan timbul rasa mual, perut rasa sebu n etc. Cuma pastikan "pengeluaran" angin itu terkawal n bersopanlah yek! hehehehe ;) 
3. Sakit kepala lah cik inn? kenapa ek? 
Tindak balas ini selalunya berlaku bagi orang yang kerap sakit kepala dan migrain sebelum pakai PB. Pastikan anda minum cukup air kerana kekurangan air dlm badan juga boleh mengakibatkan sakit kepala yg teruk akibat proses ternyah-hidrat (dehydrated)~ pengambilan air yg cukup juga membantu utk proses penyahtoksin dlm bdn. 

4. Sakit tulang belakang 
Tindakan awal pemakaian Premium Beautiful
 menyelaraskan tulang belakang kita yg dah lama x berada pada postur yg betul akan akibatkan kita terasa sedikit tidak selesa.

Petua ini bersumberkan daripada kata-kata Saidina Ali Bin Abi Tholib karramallahuwajhah. Saidina Ali berkata ; 
“Apabila anda hendak makan epal, hidulah baunya dan kemudian barulah makan epal tersebut. Kerana apabila anda melakukan demikian, setiap penyakit dan bahaya akan dihilangkan dari tubuh anda dan segala sesuatu yang disebabkan oleh ANGIN akan lenyap.” 
 5. Badan rasa sedikit sakit 
Sesetengah org ada mengalami sakit2 sendi semasa pertama kali memakai Premium Beautiful. Ini kerana
 wearing PB adalah lebih kurang seperti kita melalui proses berurut. Especially pada awalnya badan kita yg selama ini "manja" suddenly di"pegang" oleh PB 8jam sehari..of course kita akan terasa sedikit berbeza n badan akan memberi tindak balas yang setiap pergerakan kita selama ini tidak mengikut postur yg betul telah "diperbetulkan". InsyaALLAH cik inn jamin rasa2 sakit pd badan pada awalnya ini akan hilang sepenuhnya dan badan sebaliknya akan terasa cergas sangat dalam masa yg singkat! ;) 

6. Payudara terasa sengal-sengal 
Bagi meraka yg mengalami tindak balas ini, Premium Beautiful actually memulihkan dan bertindak untuk
 menegangkan + menaikkan semula buah dada seperti zaman remaja. Macam kes ibu2 lepas bersalin yg bagi full breastfeed, liza yakin ramai yg mengalami masalah payudara mula jatuh n x setegang dulu..sedey jek kn tgk depan cermin aset kita yg dulu "menghadap depan" sudah mula "menghadap bumi"! (bak kater CDM Kak Ana~hehe..faham2 je lah kan maksudnya). 

7. Gatal-gatal pada anggota badan & tempat-tempat tertentu 
Kesan ini akibat daripada
 terlalu banyak asid yang dikeluarkan melalui perpeluhan. Kesan-kesan kehitaman pada pinggang mungkin berlaku. Adalah dinasihatkan utk teruskan pemakaian PB untuk mengeluarkan toksin berasid dari badan kita. Don't worry, tindak balas ini tidak lama dan dinasihatkan bagi meraka yg mengalami kesan gatal2 pd badan, peha, pinggang dan area lain, tidak digalakkan pakai PB lebih dari 8 jam/sehari dan terus mandi setelah buka set PB anda dari badan utk mengelakkan kesan gatal menjadi lebih teruk jika kita biarkan diri berpeluh kesan dari detoxification dan tidak mencuci diri sebaik sahaja PB dibuka. 

8. Badan terasa cergas dan lebih aktif 
Ini adalah kesan ketara yg cik inn nampak pada badan cik inn sendiri! Badan terasa lebih ringan n perkara2 yg sebelum ini xlarat utk cik inn buat pon skrg da rasa mudah! Tindak balas ini adalah kerana
 tindakan resonan molekulair di dalam badan kita lebih aktif setelah memakai Premium Beautiful kerana tindakan FIR. Kadar metabolisme badan juga akan meningkat seolah2 kita exercise hari2 hanya dgn memakai Premium Beautiful! Best kan! :) 

So,cik inn harap dgn penjelasan ringkas ini dpt membantu mereka2 yg mengalami tindak balas ini sewaktu 1st time pakai PB~ yg pastinya wearing PB adalah option yg terbaik pada cik inn utk kekalkan kecantikan n menjaga kesihatan luaran n dalaman kita sebagai wanita!
 

Buat sesiapa yg mahu mencuba, jomm lah terus contact cik inn n free consultation n measurement will be provided!^^
 
 
 
**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**



Cik inn
Sms/call 0162158101
Inn_ilshandra@yahoo.com



No comments:

Post a Comment