Friday, 12 July 2013

testimoni bb plus collagen



sunyi jew ofis ni kan lagi-lagi hari ni hari jumaat yang lelaki pergi solat jumaat yg perempuan ada yg ke surau ade yg duk soping2 bagai hihihi..xpelaaa buat hal masing2...
 
hari ini cik inn nak share pasal testimoni bb plus collagen..jom tengok kat bawah
-
-
-
-



bb plus collagen


testimoni 1 affa zura actly kak Jura ni tak ada masalah kulit muka kalau tengok luaran kan. tapi cik pernah laa tanya. Rupa-rupanya dia cakap kulit muka dia kering n ada jeragat dlm masa ada strechmark kesan masa pregnant dulu. sekali tengok kak Jura ni macam anak dara but kak Jura anak dah 2. so dia amalkan minum bb plus collagen setiap malam sebelum tidur dalam masa 6 hari melompat2 dia dah nampak kesan yg best kulit dia nampak pinkiss gitu. bb plus ni mmg sangat bagus kpd siapa yg amalkannya sebab untung sangat dalam sachet tu ada 15g.pastu semua dapat, orang kata just minum bb plus collagen semua dapat.
 
 
jom kita tengok kulit muka kak Jura ni sebelum dan selepas minum bb plus collagen
 
 
Porcelain gitu cik kak kita ni! B4 minum bb plus kulit agak2 pucat.minum 6 hari terus dpt kulit yg sihat pinkisss.selain tu bb plus ni dpt mghitamkan rambut& mguatkan tulang lutut.so mak2 kita pn bagus minum bb plus ni.hanya ambik 1 paket sehari je;)

kan...kan...berkilat muka haaa...



nak try dulu satu sachet boleh sms/call/wsup cik inn







 
 
 
 
 
 
 
 
 

cara-cara nak minum bb plus collagen

 
assalamualaikum....

selamat berpuasa kpd semua umat islam. macam mana hari ini ok ke ok ke ok ke...mestilaa ok kan..hari ini hari ke3 dah kita berpuasa.syukur masih lagi diberi kesempatan untuk terus melakukan ibadat puasa.
 
bercakap pasal puasa ni kan mesti teringat nak raya, kalau nak raya mesti persediaan dari atas kepala sampilah ke bawah part yg paling penting muka kan, mesti nak glowing gitu...orang kata nak berseri-seri di hari raya.
 
actly bb plus collagen ni sangat membantu u ols nak glowing dihari raya. sempat sangat2. normal 2 minggu kita akan nampak keberkesanan bb plus collagen kt muka. tapi cik inn n rakan-rakan cik inn sendiri yg amalkan bb plus collagen 5 hari dah nampak dah serius mmg tak sangka dan cepat gilerrrr:)
 
cik inn just minum bb plus collagen malam sebelum tidur 1 paket. cukup lah dah nampak kesan ni haa kat muka. kalau nak ikutkan cik inn penah cerita pasal kulit muka cik inn macam mana kan...kusam, kering, gelap, jerawat pasir, bintik2 hitam...dengan masalah2 ni kalau nak buat rawatan mahu puluh-puluh ribu habis ni..tapi buat apa nak bazirkan duit. benda yg murah dan berkesan ada cuma kita rajin amalkan je confirm dapat kulit gebu gitu..walllahhh



jom cik inn tunjuk cara-cara nak minum bb pluc collagen macam mana:




bb plus collagen

1 sachet bb plus collagen  +  150 ml air sejuk @ air putih
= boleh laa diminum mabelessss:)
 
opppsssssss! jangan gunakan air panas..no..no..no...






so u ols nak cuba boleh sms/wsup cik inn 0612158101








Friday, 5 July 2013

Top Leaders Circle




TLC
 
-
-
-
-
 
 
-
-
-
 
Top Leaders Circle
 
alhamdulillah..syukur dijodohkan dengan bisnes ni lagi berada dibawah naungan TLC group iaitu Top Leaders Circle group...bisnes yang mengubah kehidupan 360'...ramai yg terbukti berjaya dengan merelakan diri untuk buat bisnes ni..
 
Dan pada tahun ini TLC sekali lagi berjaya mendapat 2 pengiktirafan iaitu TLC telah dinobatkan gelaran “Ikon Sohonita Malaysia” oleh Dato’ Seri Shahrizat Abdul Jalil, Pengerusi Pembangunan Wanita dan Keluarga kerana kejayaan usahawa TLC menjadi inspirasi kepada semua rakyat Malaysia dan membantu usahawan-usahawan berniaga secara online..TLC juga telah dijemput untuk menjadi ahli panel pada forum-forum keusahawanan untuk para wanita dari seluruh negara anjuran Sohonita Malaysia..
Selain itu, TLC juga telah terpilih dan diberi penghormatan oleh syarikat sebagai salah satu kumpulan terbaik di Malaysia
 
 
 
berminat dengan TLC group sms/wsup/call
cik inn 0162158101
 
 
 
 
 
 
 

testimonial bb plus collagen



bb plus collagen
 
 
 
yeahhh!!!!!!!testimonial cik inn sendiri yg minum bb plus collagen :)
 
 
Lebih Havoc dr Goreng Pisang Panas!! Rupa2nya saiz BBplus sgt halus >>>serapan cepat ke sel-sel >>> 5hari dah nampak beza!!
baru minum 5 hari dah nampak perbezaan...serius gambar kat atas ni tak edit langsung.see? nampak kan perbezaannya.kalau dulu mesti nak edit pic sebelum nak upload kan..sekarang tak da edit2 lagi.best tak kalau dapat kulit sihat macam ni..mestilaa best kan..
 
 
 
dulu kulit cik inn :
 
1. kusam
2.kering
3.gelap
4.jerawat pasir
5.bintik-bintik hitam
 
 
lepas minum bb plus collagen :
 
1.tak kusam daaa:)
2.kulit sentiasa lembap
3.kulit makin cerah
4.tak da algi jerawat pasir..tapi kalau nak datang bulan tu normal laa kan 2 3 biji naik kat dahi ni hehehe
5.bintik-bintik hitam dah pudar
 
 
 

selain dari faktor diatas banyak laa kan biasa laa kan pemakanan n cuaca faktor2 camni mmg tak boleh nak elak. jadi kita sendiri harus cari ikhtiar untuk menghindarkan dari faktor diatas berlaku. salah satunya dengan mengamalkan bb plus collagen.kesan bb plus collagen sangat cepat.memang berbaloi sangat-sangat...
 
selain dari untuk kecantikan kan bb plus collagen ni sangat bagus untuk kesihatan juga contoh sakit lutut..ok nanti kita cerita apa bagusnya bb plus collagen dengan sakit lutut..okeis...




u olss nak try bb plus collagen just pm/wsup/call cik inn 0162158101























Wednesday, 3 July 2013

sabun marine

 
 
 
Mempunyai masalah bawah lengan yang hitam........?????

eeeeuuuuu,.......sangat tak selesa kan....
 
 
 
 
 
bahagian bawah lengan a.k.a ketiak yang gelap dah jadi kita tidak berseorangan sebab ramai wanita kat luar sana mengalami masalah yang sama.. Mereka menyangka deodoran adalah punca utama berlakunya masalah ini
 -
 -
 -
 -
 -

 
 
ni laaa orang duk paggil sabun marine aka sabun ketiak huwahuwahuwa....actly bila pakai sabun marine ni mmg dpt cerahkan kulit-kulit yang gelap,bintik-bintik hitam,badan berpeluh, celah2 tut..tut...pun boleh guna..memang berbaloi laaa kan..harga pun mampu dimiliki.yang best bau sabun marine ni mak aiiii sedap gilerr u olssss.....
 
nanti i cite nest n3 k...tadaaa nak kelas dulu..muah..muah....
 
 
 
 
 
 
 
 

my mentor CDM SALHA ZAIN


salam u olss n3 kali ini cik inn share pasal my mentor iaitu CDM SALHA ZAIN...bila jumpa cdm salha zain rasa seperti jumpa dengan artis wahhh curlass gitu u olsss....ye..betul untung sangat berada dalam group Top Leaders scircle dan selalu dapat jumpa dengan cdm salha zain. cdm salha zain memang org cakap seorang yang hebat!setiap perkataan yang keluar dari mulut cdm salha zain sangat bermakna. sebab itu, apa yang keluar dari mulut beliau cik inn akan guna dan amalkan selalu.



my mentor CDM Salha Zain

 
haaa...lagi best setiap perjumpaan mesti tak lepas kak salha  bagi kata semangat!begitu juga setipa kali kelas mesti cdm salha zain dan cdm alfaat join sekali ke kelas.walaupun beliau orang cakap dah senior kan....stil lagi mencari ilmu dikelas. habis kelas sambung plak dengan O group untuk team TLC. memang tak putus-putus kongsi ilmu dengan kami semua TLC group!!!!!!!
 
selama 2 tahun buat bisnes premium beuatiful ni rasa sangat bersyukur ditemukan dengan bisnes ni lagi-lagi berada dalam team Top Leaders Scircle.i love TLC.I LOVE MY MENTOR CDM SALHA ZAIN


cik inn wsup/sms/call 01621518101
 
 
 
 
 
 
 








Saturday, 29 June 2013

DIAMOND NIGHT 2013

 
Masih terbayang-bayang kemeriahan DIAMOND NIGHT 2013! Kagum dan bersemangat saksikan ramai TLC terima awards malam tersebut.sangat-sangatlah meriah ladies!mana tak meriah rakan-rakan kongsi semua hadir.haaa..yang jauh pun sanggup turun untuk meraikan majlis diamond night ni...lagi best mentor kesayangan CDM SALHA ZAIN salah seorang speaker pada malam tersebut diiringi video TLC so awesome!



 
TOP LEADERS SCIRCLE group..
 

rasa bertuah sangat berada dalam TLC group!kami bagai 1 family, susah senang bergerak sama2. diamond night kali ini satu majlis yang sangat gilang gemilang iaitu Hai-O Diamond Night 2013 yang diadakan di Mines Resort City Kuala Lumpur..Memang tak dinafikan semua yang hadir cantik-cantik belaka..Terasa seperti berada di ABPBH lah plak kan.
 
tahniah diucapkan kepada yang menerima anugerah salah seorang penerima adalah my leader Kak nur yang tak jemu-jemu memberi tunjuk ajar. selain itu tak lupa juga hidayahayub tahniah dear!!!!!!!kamu sangat gojes:)....dengan adanya leader-leader yang berpengalaman team kami iaitu team pbliciuos lagi mantap dan kami semua menuju kearah kejayaan.apa yang penting bukakan hati dan minda untuk diajar oleh leaders yang dah terbukti kejayaan mereka.
 
 
 sayang apa khabar dengan mu....
 
 
penerima anugerah
 
 
 penuh pentas TLC GROUP
 
 
 PBLICIUOS group
 
 semua tersenyum bila dah buat bisnes ni..best kan...
 
 
 eh...eh...kaum adam pun ada..bila dah nampak jalan tak kira laaa lelaki ke perempuan buat je laa kan..
 
 tahniah my leader kak Nur sooo gojes!!!!!!!!!dah cam retis tau x??
 
 hidayah ayub tahniah dear:)
 
 cik inn n kak nur yang sentiasa posing kan
 
 jemput makan semua..baru nak mula makan meh..
 
 



 cik inn with dayah
 
gelak sakan cik inn..apa yang happy sangat tu! 
 
 
uihhh...tak sabar nak tunggu diamond night tahun depan mesti lagi meriah!lagi gojes-gojes..yealaa takda siapa yang dapat buat kita gembira melainkan diri kita sendiri. so sesiapa nak join diamond night untuk tahun depan jom pm/wsup cik inn 0162158101.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thursday, 27 June 2013

COZUMA Foundation



Perkenalkan COZUMA Foundation Compact Powder BB Cream SPF 25 PA++ yang menggunakan teknologi "BB cream to Powder BB".

Buatan Jepun yang diformulasikan dengan adunan eksklusif ramuan semulajadi untuk menjadikan tona kulit sekata, mengecilkan liang roma lalumengembalikan keserian dan kemulusan kulit wajah.

Kulit akan kelihatan segar, halus dan berseri. Ia sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita dengan semua jenis kulit.



"bedak ajaib"
 





 

satu bedak , pelbagai keistimewaan:

1. bedak  asas dan penutup cela
2. pelindung sinaran matahari dan mengurang kerosakan kulit akibat sinaran UV (SPE 25 PA++)
3. Ejen penghalus pembangkit seri wajah
4. ejen pembangkit liang roma.
5. memastikan tona kulit yg sekata
6. ejen anti-kedutan kulit
7. ejen peraangsang pembinaan kolagen kulit
8. bekas kedap udara-kualiti terjamin.


terdapat dalam 2 pilihan warna:
1. natural
2. beige







Cara Penggunaan :
  1. Letak COZUMA pada jari telunjuk dan oleskan pada 5 bahagian muka seperti dagu, pipi, hidung dan dahi.
  2. Sapu dengan sekata dengan gerakan bulatan. (Digalakkan sapu dengan tangan kerana haba daripada jari tangan akan mempercepatkan peresapannya)
  3. Tepuk wajah secara lembut dan sekata supaya COZUMA dapat menghasilkan kesan tekstur wajah yang lebih halus








kulit cantik tanpa cela, sehalus sutera
 
berminat nak try ctc/sms/wsup cik inn 0162158101



Saturday, 18 May 2013

kembalikan bentuk badan asal pantas selepas BERSALIN / BERPANTANG ??..

bagi korang yg lepas bersalin blh la cube2 PB ni....





Pemakaian Premium Beautiful semasa tempoh berpantang NYATA BOLEH mengeluarkan darah kotor dari badan. Fakta yang menakutkan, wanita yang baru bersalin akan mempunyai banyak darah kotor dalam badan, jika darah kotor tersebut belum dikeluarkan, ia akan menyebabkan kesan sampingan seperti pening kepala, berat kepala, loya serta kesan lain. Yang menakutkan lagi kadar Metabolisme menjadi rendah - YA! anda GEMUK selepas berpantang. Tahniah kepada yang telah menjalani tempoh berpantang bersama Premium Beautiful. Selain mendapat semula bentuk badan yang langsing, rahim yang ketat, badan anda juga terasa ringan tanda sihat.
Tanyakan kepada mereka pengalaman-pengalaman mereka, tentu mereka boleh ceritakan tentang 'darah kotor' keluar yang selalunya berketul-ketul. Tempoh nipas juga menjadi NORMAL tidaklah sampai 100hari. 






**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**


cik inn
sms/call 0162158101




sekadar renungan


Manusia tidak dapat merubah bentuk mukanya, tetapi kalau dia mahu, dia mampu mempercantikkan budinya.

HAMKA
5000 Alam Mutiara Kata
hlm 287
 

cinta

Orang yang bekerja atas dorongan cinta itu akan berasa senang dan tidak berasa jemu dan lelah.

 


Cinta & Kasih; Ikhlas & Sabar
 
"Lakukan semual hal dengan cinta dan kasih, maka semua akan berjalan dengan indah. Lakukanlah setiap hal dengan keikhlasan dan kesabaran, nescaya ia akan berjalan dengan enteng dan mudah.

Kun Fayakun: Selalu ada harapan ditengah kesulitan, hlm 175
Ust Yusuf Mansur
 
 
Berfikir


Menggali Api Revolusi (11 Amanat Bung Karno)
dipetik drpd
Mutiara Kata Bung Karno
(untuk Rakyat Indonesia)
hlm. 130


Sejarah adalah berguna sekali. Dari mempelajari sejarah orang bisa menemukan hukum-hukum yang menguasai kehidupan manusia.

Menggali Api Revolusi (11 Amanat Bung Karno)
dipetik drpd
Mutiara Kata Bung Karno
(untuk Rakyat Indonesia)
hlm. 130


"Kesedaran adalah matahari.
Kesabaran adalah bumi.
Keberanian menjadi cakerawala.
Dan perjuangan adalah perlaksanaan kata-kata."
(puisi Paman Doblang karya WS Rendra)


6الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

(Iaitu) orang-orang yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata: Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali.

( سورة البقرة , Al-Baqara, Chapter #2, Verse #156)

 


Anggaplah segala
peristiwa sedih hari semalam
sebagai asas mengenal dunia.
Jadikanlah kegagalan hari semalam
sebagai pendorong jalan kemajuan
hari esok.

Khadijah Hashim
Badai Semalam, hlm 216
 
 
sekian.....

wanita


 
 
 
 
 

Wanita solehah tidak boleh sembarangan mencintai lelaki. Lelaki yang paling wajar dicintai oleh wanita solehah ialah Nabi Muhammad SAW. Ini kerana Nabi Muhammad SAW adalah pembela nasib kaum wanita. Baginda telah mengangkat martabat kaum wanita daripada diperlakukan dengan kehinaan pada zaman jahiliyah, khususnya oleh kaum lelaki

Keistimewaan Garam Buluh

Keistimewaan Garam Buluh

  1. 100% dari bahan semulajadi
  2. .Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
  3. Bersifat Alkali
  4. Anti Oksida
  5. Mempunyai tahap Ph 10 – 11
  6. Mempunyai tenaga Bio

Fungsi Garam Buluh

1.Meneutralkan Asid dalam badan.
2.Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
3.Membuang toksin dalam badan.
4.Membantu menyerap vitamin yang diambil dengan lebih berkesan.
5.Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
6.Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.




Cara Penggunaannya
 
Bancuh 1 peket Garam Buluh Hai-O dengan 450ml air (Ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin, tambahkan sedikit air. (Campur sahaja Jus Sunquick) sodapppp
Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas),minuman kordial & minuman keras.

SukatanPenggunaan


Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 paket sehari.
Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 paket sehari.
Bagi mereka yg menghidap DarahTinggi, Asma, Lelah, Semput, Angin Ahmar, MasalahTulang, Masalah Jantung & Masalah Buah Pinggang….1 paket sehari.
Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 paket sehari.




sms/call 0162158101