Saturday, 29 October 2011

PREMIUM BEAUTIFUL - SAIZ CHART

 Camne nak tahu apa size premium beautiful??? based on ukuran yang diambil..
premium beautiful ni is a 3-piece lingerie consist of: 
 
 
a)Long Brassiere
 

b) Long Girdle
 
 
c) waist nipper



 Below ni size chart:
  



**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**



Cik inn
Sms/call 0162158101
Inn_ilshandra@yahoo.com

 

mari update blog (^_^)

Budi

Manusia tidak dapat merubah bentuk mukanya, tetapi kalau dia mahu, dia mampu mempercantikkan budinya.

cinta

Orang yang bekerja atas dorongan cinta itu akan berasa senang dan tidak berasa jemu dan lelah


"Lakukan semual hal dengan cinta dan kasih, maka semua akan berjalan dengan indah. Lakukanlah setiap hal dengan keikhlasan dan kesabaran, nescaya ia akan berjalan dengan enteng dan mudah.

Kun Fayakun: Selalu ada harapan ditengah kesulitan, hlm 175
Ust Yusuf Mansur


Dengan berhujah, bertengkar dan berbahas kita menjadi warga berfikir, kita menajamkan daya fikir kita, kita meniupkan kesedaran watan dalam diri kita.

A Samad Said
Hujan Pagi

dipetik drpd
Mutiara Kata Sasterawan Negara
hlm 55


aku manusia
kadang-kadang logikal,
selalu juga tidak,
sering sentimental
walaupun sesekali begitu intelektual.

Muhammad Haji Salleh
"Manusia" dlm Buku Perjalanan Si Tenggang II.

dipetik drpd
Mutiara Kata Sasterawan Negara
hlm 87


Pahlawan sejati tidak minta dipuji jasanya. Bunga mawar tidak mempropagandakan harumnya, tetapi harumnya dengan sendiri semerbak ke kanan-kiri. Tetapi, hanya bangsa yang tahu menghargai pahlawan-pahlawannya, dapat menjadi bangsa yang besar. Kerana itu, hargailah pahlawan-pahlawan kita.


Menggali Api Revolusi (11 Amanat Bung Karno)
dipetik drpd
Mutiara Kata Bung Karno
(untuk Rakyat Indonesia)
hlm. 130



Sejarah adalah berguna sekali. Dari mempelajari sejarah orang bisa menemukan hukum-hukum yang menguasai kehidupan manusia.

Menggali Api Revolusi (11 Amanat Bung Karno)
dipetik drpd
Mutiara Kata Bung Karno
(untuk Rakyat Indonesia)
hlm. 130



"Kesedaran adalah matahari.
Kesabaran adalah bumi.
Keberanian menjadi cakerawala.
Dan perjuangan adalah perlaksanaan kata-kata."
(puisi Paman Doblang karya WS Rendra)



6الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

(Iaitu) orang-orang yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata: Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali.

( سورة البقرة
, Al-Baqara, Chapter #2, Verse #156)

 


Anggaplah segala
peristiwa sedih hari semalam
sebagai asas mengenal dunia.
Jadikanlah kegagalan hari semalam
sebagai pendorong jalan kemajuan
hari esok.

Khadijah Hashim
Badai Semalam, hlm 216


sekian.....

Wednesday, 19 October 2011

posing2 ptg hari...


haaa!!!!!smpat ag cik inn posing kn kn...dah bosan2 bt kje apa lagi posing la...yg sllu jd mgsa, tadaaaa........aliza nor!!!!!!!!, die tu BF cik inn...ehehhee...die la sslu cik inn sruh snap pic kikikiki...tq2...jasamu dknang....




haiiiiii love u alllsss!!!!!!!




yg kt blkang tudung biru tu officemate i..kak tie..die xsdar dah ape kiteorg bt klu dah mngadap PC..kak tie sowiii mgumpat skit ngengenge......


sekian terima kasih!!!!!!!!taadaaaa.....mau blik awl arini..shopinggg...

 

cara-cara pakai PB!!!!!!!!

Ramai yang bertanya, mcamana nak pakai Premium Beautiful!!...

Tengok cara2nyer di bawah :-


 
Langkah 1: Long Girdle


(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa

**untuk mudah pakai,kene bukak kaki besar sket,ala2 kekuda gitu...pastu joget2 sket sambil nak pakai...heh
mula2 memang rasa ketat sket but in few weeks u akan familiar and senang sgt nak pakai..**


Langkah 2: Long Bra


(1) Tundukkan padan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra
**kalau tangan x sampai ke belakang,and xde sapa nak tlg cangkuk kan..u olls boleh pakai kain licin or ape2 kain dulu...berkemban ye...then cangkuk kat depan dulu baru turn ke belakang...sbb kalau tanpa kain alas,PB x boleh turn sbb dah lekat kat badan**


Langkah 3: Waist Nipper




(1)Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2)Lekatkan kesemua cangkuk(patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa
**make sure bahagian tali2 yg kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita**


orang kurus pn pakai PB

bru dpt tau kwn cik inn time stdy kt polisas dlu kak Jaa, die pn pakai PB!!!!!!! mak aii krus pn nk pakai PB gak kew...sronok npk kak jaa ni yelah kn nk cantik..haa tgok la gmbar die tu kurus kn..kn...ni gmbar sblum kai tau....nt kite tgok lak gmbar after k...



kak jaa yg comel!!!!


cik inn tye pnyer tye kak jaa ni..byk la info yg cik inn dpt dr kak jaa ni ttg PB...info2nyer spt dibawah:


1)sy dh kurus, leh ke sy pakai pb ni?
boleh dear..awat plak tak leh..sbb pb ni bukan direka khas utk org bdn besar je k..:) if u paham ape itu pb, u akan phm knp yg kurus pon skg berlambak duk pkai pb..sbb pb 70% utk kesihatan, 30% utk kecantikan..mmg pb ni dh dpt certificate dr pakar tulang dunia yer..:) khas utk org slip disc..utk kurus tuh dh mmg peranan wajib pb..tp harus diingat, pb akan membetulkan hormon bdn kite..if kite ni jenis kurus tak selera makan la ape la, jgn rsau..or kurus sbb bnda laen kan..dun worry..sbb dah ade kastemer kami yg kurus cekeding..pakai pb, selera makan jd naik..:) die pon happy!sbb bfore dis tak lalu makan la ape la..:) so kalo nak logik la kan, ikot logik or pemikiran bile dgr pekataan corset ni, sure kite pk "menahan perot dr lapar, tarik corset kuat2,bia ketat, bia tadek selera makan..then leh jd kurus"..btoi dak?hahaha..SALAH.PB DOESNT WORK DAT WAY.:) pb akan pegang bdn kite seadanya..in fact, pakai pb yg ketat mmg tak digalakkan, sbb ia tak bagus pon sbnrnyer..so pakai yg elok2 size kite la..nape nak ketatnyee..so yg kurus, jgn rsau yer..:) in fact, u tak sakit pinggang dah, lebih sehat, lebih bermaya..sbb rmai kastemer kami termasuk sy sendiri yg jenis pucat lesi muke, pkai pb, jd lebih bermaya n energetic!itu mmg diakui semua kastemer kami!

jeng..jeng..jeng...budaknye kecik jer..tp lepas pkai PB, she is TOTALLY different!!!
solid figure..good postur..glowing skin..more confident..energetic n healthy!yay!
 
 

2)kalo sy dah kurus, pakai pb, akan jd lebih kurus ke?
 
nope!takkan jd lebih kurus!sbb rmai kastemer kami tergolong dr golongan yg badan ala model ye syg2!hahahahaha..tapi mereka takkan lebih kurus k..mereka nye shape akan lebih terbentuk..n then perubahan badan seseorg bile pakai depends pade hormon n metabolism memasing yer..:) pd yg ade sakit2 tuh, reaction dgn pb mmg la pade penyakit kite dlu..:) btol kan ape yg patot then wallah!insyaallah..dgn izin ALLAH juga ikhtiar kite ni..ade je bdn kastemer yg kurus tapi tadek shape..stret je..tp pas pkai pb, ade shape..:)kan bes tu..

3)adekah pb akan compress kan lagi badan saye?no lah..compress ape nyer..dh kalo pkai size bdn kite, nak compress ape nyer..hahaha..kan akan diukur dlu u all pkai size ape..:) yg kurus lagi la bes, sbb pkai je tros selesa..yg besar pon pakai 2 3 ari leh selesa..anda yg kurus?pakai2 je sure tamo buang dah..hehehehehe

4)sy nk besarkan assets saye..pb boleh ke
haaa..ni soalan agak fav la..hahahhaa..BOLEH!sbb dh byk bukti sbnrnyer..hahahahaha..part ni if nak tahu lanjut kene sms or emel saye sendiri la..hahahaha..sbb nk cite details kat sini tak bes sgt..cume mmg dh ade kastemer kami yg die nye assets dah makin firm, dah besar, in fact ade je yg berjaya naik 2 size cups..:) hehehe..n nak pkai pb ni pon pd yg nakkan assets die besau ke ape, ade cara die ok..:) nak tahu caranya??silelah bertanyekan pade saye ye...YERRR!!!!!..

5)kalo sy pkai pb,nmpak sgt tak kalo saye pkai baju ke ape nnti?
mane de nampak mcm u all pkai corset..ala, mcm u all pkai undergarments la..mcm biase je..sbb pb ni pegang bdn kite..tadek isu gelebeh sane sini..tadek.die melekat tros kat bdn kite..:) sbb tu if kite pkai pb pon, tadek org tahu..hahaha..bejalan dgn konfidennye..sbb postur dah tegak kan..hahaha..so tadek la muke bajet menahan sakit tu..hehehe..korang bebas nak pakai ape pon lepas pakai pb..it wont stop u!:)

kite ni manusia biase..so kite ni kurus ke, bdn besar ke, sure ade mslh kesihatan kat memane kan?if kite ni sihat walafiat pd zahirnya..adekah sihat dr dalamannye yg kite tak nampak? baik menghindar drp terkene dgn PB ni lah dpt kuakan symptoms yg ade kt dlm bdn kite.

CTHNYE:

1- ade seorg pemakai pb, die sakit cancer..after 5 months pkai, cancer die dh bertambah ok..:)
2- ade sorg ibu yg baru lepas bersalin, die pakai pb utk firm kan ape patot kan..then time pkai, dinasihatkan utk tidak pakai any other undergarments yer utk kesan lebih effective..tgk2 keputihan byk kluar...ya allah kalo dibiarkan keputihan kt dlm cmne?bahaya ok!
3- pesakit leukimia, disahkan kene leukimia stage 2..then pkai pb..lepas pkai, doc cek balek, katenye dh tak dpt detect sakit leukimianya..alhamdulilah..:)
4- semua kastemer yg ade slip disc berpuas ati dgn PB..:) im happy for them..so sesape sakit pinggang or anythg berkaitan ur backbone, ur advised to own your pb now!
5- pade yg ingin kan babies!!!or nak conceive!hehehe..dah ade lebih dr 3 org dlm team kami, yg mane kastemer ingin kan baby, alhamdulillah..dgn izin ALLAH, pakai pb, makan maharani, dpt conceive..:) alhamdulillah..usaha tanpa henti..
6- yg ingin menurunkan berat bdn?anda fikir2knlah....
 
 
 
 
**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**



Cik inn
Sms/call 0162158101
Inn_ilshandra@yahoo.com







 

NASI LEMAK 50 SEN

morning2....hye..hye...korang nk thu x??harini Cik inn brkfast ng nasi lemak!!!!!!!!wawawawa....blemak tu...xpe2 PB leh cover mkn jew ngengenge...tp kn nasi lemak ni ssh nk dpt tau coz hargenyerr mmg murah.....thu x bpe harga nasi lemak ni???






ni la nasi lemak 50 sen.....

ade lagi kn skrg ni nasi lemak ng harga cmni...sdap!!!!!!!






Tuesday, 18 October 2011

LACTOLITE


Penghadaman Baik, Badan Sihat
Langkah Pencegahan untuk Menjamin Kesihatan Badan
Nurich Lacto-Lite Minuman Serbuk Yogurt Kultur Hidup & Inulin menggabungkan kebaikan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman dan badan anda.
Kultur hidup terdiri daripada bakteria baik (friendly bacteria) yang berfungsi untuk membantu pencernaan, meningkatkan pergerakan usus dan kesihatan sistem penghadaman dan menggalakkan pertumbuhan Bifidobacteria. Inulin (sejenis fiber) pula membantu pertumbuhan bakteria baik dalam sistem penghadaman.
Kedua-dua kultur hidup dan inulin digunakan bersama untuk menyeimbangkan flora usus dan menggalakkan kesihatan sistem pencernaan.






Fungsi fungsi Nurich Lacto-lite minimum serbuk yogurt kultur dan inulun
  • menggalakkan pertumbuhan bakteria baik dalam usus dan membantu penghadaman
  • membantu penyerapan mineral dan vitamin
  • melegakan sembelit
  • melegakan simptom intoleransi laktosa
  • menyingkirkan toksin dalam badan 
  • meningkatkan metabolisme untuk mengurangkan beban badan 
  • membantu sistesis vitamin 


jika diambil ketika sedang memakai PREMIUM BEAUTIFUL CORSET setiap hari, lagi cepat dpt hasilnye...Minuman yang selamat diminum.. Insyaallah.

cara-caranye:- hanya campurkan sebungkus Nurich Lacto-lite ke dalam 200ml air kosong atau air suam... boleh juga dicampur dengan jus buah buahan atau minuman lain
klu nak lagi berkesan, minumlah air putih banyak2, jdkan air putih pneman setia anda hehehe....at least 2000ml atau 2 liter sehari...confirm ade perubahan!!!!!!!!!! 



 









**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**



Cik inn
Sms/call 0162158101
Inn_ilshandra@yahoo.com

Friday, 14 October 2011

testimonial my skin

korang skrg cik inn nk update lak dari segi kulit muke cik inn after n before cik inn pakai PB ni...tadaa!!!




                                                                         before


after!!!!!!




eceli kulit muke cik inn jerawat tu kurang..tp yg jd mslahnyerr kulit muke cik inn gelap,kusam n kering...adoiii xde kyakinan tau time ni sob...sob...kedua2 gmbor diatas ni  no makeup tau...(^-^)



**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**



Cik inn
Sms/call 0162158101










dah Bersarang labah-labah blog nie...












woooowwww!!!!!!!!!!Assalammualaikum semua....rasanya nak dekat semggu,cik inn tak mengupdate blog cik inn nie kan??? kire dah banyak sarang labah-labah serta tebuan je cik inn rasakan kat sini hihiihi.........

Saturday, 8 October 2011

JOM TENGOK TESTIMONIAL

dorang ni business partner Cik Inn.........



Kak  Intan



BEFORE!!!










AFTER!!!!:D
 
 
 
 
 
 
Kak Ana

makk aiiii.....
 
 
cun kn..kn...kn....
 
 
 
WELL..WE CAN BE LIKE HER TOO!
 
 
 
 
**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**


Cik inn
Sms/call 0162158101




TERSENARAI SBG COMPANY YANG PATUH SYARIAH



 
 
 
 
 
**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**


Cik inn
Sms/call 0162158101






jom reg members

dah bli n pkai rsa btapa hebatnyerr PB ni skrg mase reg utk jd ahli...dgn peluang dpn mata Jom buat extra income dengan PREMIUM BEAUTIFUL.. Hanya dengan mendaftar sebagai ahli RM50, u all boleh mula berniaga PREMIUM BEAUTIFUL samada secara online or offline. Pilihan cara berniaga di tangan u all. Tapi team kami memang 90% berniaga melalui facebook, blog, twitter dan ada yang meniaga melalui You Tube. Dan jangan terkejut, ada diantara mereka yang berjaya jana income 5-6 angka melalui online bisnes ni.

Tunggu apa lagi, upgrade la diri kita ni. Tambah pendapatan. usaha tangga kejayaan..Jom fill up form  kat bawah ni ek :)



                                                      






**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**

 


eh lupe plak, sapa2 mahu bertanyekan hal lanjut mengenai pb, click je kat badge FB saye, or directly sms me: 0162158101..:D

 

sejenak bersama puisi indah

puisi indah



 




**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**



See full size imagecik inn
sms/call 0162158101


kembalikan bentuk badan asal pantas selepas BERSALIN / BERPANTANG ??..

bagi korang yg lepas bersalin blh la cube2 PB ni....








Pemakaian Premium Beautiful semasa tempoh berpantang NYATA BOLEH mengeluarkan darah kotor dari badan. Fakta yang menakutkan, wanita yang baru bersalin akan mempunyai banyak darah kotor dalam badan, jika darah kotor tersebut belum dikeluarkan, ia akan menyebabkan kesan sampingan seperti pening kepala, berat kepala, loya serta kesan lain. Yang menakutkan lagi kadar Metabolisme menjadi rendah - YA! anda GEMUK selepas berpantang. Tahniah kepada yang telah menjalani tempoh berpantang bersama Premium Beautiful. Selain mendapat semula bentuk badan yang langsing, rahim yang ketat, badan anda juga terasa ringan tanda sihat.

Tanyakan kepada mereka pengalaman-pengalaman mereka, tentu mereka
boleh ceritakan tentang 'darah kotor' keluar yang selalunya berketul-ketul. Tempoh nipas juga menjadi NORMAL tidaklah sampai 100hari. 




**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**


cik inn
sms/call 0162158101