Wednesday, 20 June 2012

kenali keluarga saya














haaa.....ni lah family cik inn hihihii...cam karangan upsr la erk? ayah n mak cik inn yang duk kat kerusi tu...kat blkang tu semua abg2 cik inn..oppsss....sorang yg lelaki kat blakang tepi pgntin lelaki tu..yang tu adik bongsu cik inn dsebabkan dia tinggi dia kne duk blakang ahahakkkk....kami 8 bradik, 6 lelaki 2 perempuan...cik inn sbelah kiri tu (baju hijau lalalla) n adik sebelah kanan...(baju pink).time ni abg no 3 kawen kat Raub Pahang...tu la serba sikit ttg famly cik inn....


























kongsi2 cite

iii u allsss......

nak share skit ng korang ni!!!!!!!!!jeng...jeng....dah 2 mlm tido brsama Premium beautiful:) yaallah!!!!korang tau tak bangun pagi mmg best gilerrr perut terasa flat jew....rasa kosong jew....mula2 mlm 1st tu kan pkai saje2 je tp bangun pagi terasa best plk...apa lagi malam esoknye nak tido terus pkai...bgun pagi senyum jew hahahhaha....so korang ape lagi cuba2 lah...:) premium beautiful mmg best












nak tahu lebih info sms/call cik inn-0162158101

Monday, 18 June 2012

diamond night 2012 part2

layan lagi gmbar2..............


my mentor Hanis Haizi


slupppppp........

tgga pun jadi:)

wth rakan kongsi from sarawak

                                                                          hai..hai...




rakan kongsi aka my csin


biz partner from tgganu

yeahhh!cik inn





biz prtner atie,my leader kak buny n kak nur

mimi,my mentor kak salha zain n kak jaa












Friday, 15 June 2012

diamond night 2012 part1

pertama kali join diamond night pada 21-April-2012 spjang cik inn bergelar seorang Usahawan..sgt hepy join even ni dpt jumpa rakan kongsi from kelantan,serawak,johor,perak,terengganu dan lain2 lagi:)

mmg berbeza biz yg cik inn buat dulu bbanding biz pb ni, bukan je dpt income malah kawan2 pon ramai.Dulu hanya niat join business ni hanyalah untuk mendapat side income untuk top-up mana yang terkurang, tapi income dalam bizz part-time cik inn ni dah mengatasi gaji kerja hakiki. Sangat-sangat bersyukur Allah dorongkan untuk turut sama join bizz ni dan dipertemukan dengan leader dan group yang sangat-sangat hebat.


jom layan pic2 spjang even mlm tu:)


MIECC






DEWAN KAMI


                                                                             
                                                               MENU MUHIBBAH




                                                                      TADAAA............







cellnique

now nak cite skit pasal skin care yg cik inn guna sekarang, dulu tak terpikir kesan pggunaan barangan kosmetik ni just nak npk kesan cepat je kan...hihihii...............skarang dah tukar cellnique paramedical lalallalalala...

last week order arini baru jew sampai dek non!sangat2 hepy dekat 1 minggu jg la mnunggu..ai produk ni mmg mlekat kat hati cik inn r...hihihihi.

dulu kulit muka kering sgt2 parut2 jerawat tu mak aii tempek2 kat muka, pas wat treatment kt cellnique alhamdulillah puas hati.korang cubelah produk ni mmg puas hati...stokis ada diseluruh malaysia.hihhihii siap pomot bagai kan...:)










 









Thursday, 14 June 2012

nanas madu


tghari td punya lah ngatok kan...ttbe npk la bos sdg kopek buah nenas! ttbe mata jd bulat 360 djah clciusss....manis gilerrr dek non...dah mkn rajin plk nk bace sal nenas ni kan..jom2 luangkan masa 15 minit baca ttg nenas!!!!!!!!!!

Nanas (nama saintifik : Ananas comosus) ialah sejenis tumbuhan tropikal. Ia adalah tumbuhan asli berasal dari Brazil, Bolivia, dan Paraguay. Tumbuhan ini berada dalam kumpulan bromeliad (Famili Bromeliaceae), tumbuhan yang rendah saka bak herba (herbaceous perennial) dengan 30 atau lebih daun yang panjang, tajam mengelilingi batang yang tebal.


Buahnya dikenali sebagai pineapple dalam bahasa Inggeris kerana bentuknya yang seperti pokok kon pain. Perkataan asal orang Tupi untuk buah ini ialah anana, yang bermakna 'buah yang sangat baik'. 








Khasiat 

Nanas mengandungi khasiat vitamin A, B1 dan bromelain (digunakan untuk melembutkan daging). Ia juga mengandungi asid sitrik yang berkesan untuk menghilangkan lemak dan menguruskan badan. Jus Nanas 

Jus nanas ini bukan sahaja merupakan minuman yang lazat tetapi juga dapat atasi masalah kekeringan di bahagian bibir dan di bahagian 
muka. Amalan minum jus nanas, juga berkesan untuk atasi masalah kencing tidak lawas. 

Enzim yang terdapat pada buah nanas boleh meredakan bengkak-bengkak, kuatkan daya tahan badan serta hapuskan fibrin yang boleh bawa sakit 
jantung dan strok. Selain itu buah ini juga melancarkan perjalanan haidserta berkesan dalam mengatasi masalah pencernaan, pundi kencing, cacing dan kelesuan tubuh badan. 







Wednesday, 13 June 2012

sangat busy!!!!!!!!!

salam....u allssss...

dah lama sangat rasanya tak mgupdate blog...yaalllahhhh!!!!lamanya bkn apa byk sgt perkara2 yg blaku sejak kblakangan ni, tp cik inn ttp ada okeh hihihi biz ttp jalan okeh..ahahhhkkk:) u all cmne skrg??sihat ke?moh la kita cite2 skit kan.......