Saturday, 18 May 2013

kembalikan bentuk badan asal pantas selepas BERSALIN / BERPANTANG ??..

bagi korang yg lepas bersalin blh la cube2 PB ni....





Pemakaian Premium Beautiful semasa tempoh berpantang NYATA BOLEH mengeluarkan darah kotor dari badan. Fakta yang menakutkan, wanita yang baru bersalin akan mempunyai banyak darah kotor dalam badan, jika darah kotor tersebut belum dikeluarkan, ia akan menyebabkan kesan sampingan seperti pening kepala, berat kepala, loya serta kesan lain. Yang menakutkan lagi kadar Metabolisme menjadi rendah - YA! anda GEMUK selepas berpantang. Tahniah kepada yang telah menjalani tempoh berpantang bersama Premium Beautiful. Selain mendapat semula bentuk badan yang langsing, rahim yang ketat, badan anda juga terasa ringan tanda sihat.
Tanyakan kepada mereka pengalaman-pengalaman mereka, tentu mereka boleh ceritakan tentang 'darah kotor' keluar yang selalunya berketul-ketul. Tempoh nipas juga menjadi NORMAL tidaklah sampai 100hari. 






**HEALTH..BEAUTY..WEALTH..with PREMIUM BEAUTIFUL**


cik inn
sms/call 0162158101




sekadar renungan


Manusia tidak dapat merubah bentuk mukanya, tetapi kalau dia mahu, dia mampu mempercantikkan budinya.

HAMKA
5000 Alam Mutiara Kata
hlm 287
 

cinta

Orang yang bekerja atas dorongan cinta itu akan berasa senang dan tidak berasa jemu dan lelah.

 


Cinta & Kasih; Ikhlas & Sabar
 
"Lakukan semual hal dengan cinta dan kasih, maka semua akan berjalan dengan indah. Lakukanlah setiap hal dengan keikhlasan dan kesabaran, nescaya ia akan berjalan dengan enteng dan mudah.

Kun Fayakun: Selalu ada harapan ditengah kesulitan, hlm 175
Ust Yusuf Mansur
 
 
Berfikir


Menggali Api Revolusi (11 Amanat Bung Karno)
dipetik drpd
Mutiara Kata Bung Karno
(untuk Rakyat Indonesia)
hlm. 130


Sejarah adalah berguna sekali. Dari mempelajari sejarah orang bisa menemukan hukum-hukum yang menguasai kehidupan manusia.

Menggali Api Revolusi (11 Amanat Bung Karno)
dipetik drpd
Mutiara Kata Bung Karno
(untuk Rakyat Indonesia)
hlm. 130


"Kesedaran adalah matahari.
Kesabaran adalah bumi.
Keberanian menjadi cakerawala.
Dan perjuangan adalah perlaksanaan kata-kata."
(puisi Paman Doblang karya WS Rendra)


6الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

(Iaitu) orang-orang yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata: Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali.

( سورة البقرة , Al-Baqara, Chapter #2, Verse #156)

 


Anggaplah segala
peristiwa sedih hari semalam
sebagai asas mengenal dunia.
Jadikanlah kegagalan hari semalam
sebagai pendorong jalan kemajuan
hari esok.

Khadijah Hashim
Badai Semalam, hlm 216
 
 
sekian.....

wanita


 
 
 
 
 

Wanita solehah tidak boleh sembarangan mencintai lelaki. Lelaki yang paling wajar dicintai oleh wanita solehah ialah Nabi Muhammad SAW. Ini kerana Nabi Muhammad SAW adalah pembela nasib kaum wanita. Baginda telah mengangkat martabat kaum wanita daripada diperlakukan dengan kehinaan pada zaman jahiliyah, khususnya oleh kaum lelaki

Keistimewaan Garam Buluh

Keistimewaan Garam Buluh

  1. 100% dari bahan semulajadi
  2. .Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
  3. Bersifat Alkali
  4. Anti Oksida
  5. Mempunyai tahap Ph 10 – 11
  6. Mempunyai tenaga Bio

Fungsi Garam Buluh

1.Meneutralkan Asid dalam badan.
2.Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
3.Membuang toksin dalam badan.
4.Membantu menyerap vitamin yang diambil dengan lebih berkesan.
5.Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
6.Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.




Cara Penggunaannya
 
Bancuh 1 peket Garam Buluh Hai-O dengan 450ml air (Ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin, tambahkan sedikit air. (Campur sahaja Jus Sunquick) sodapppp
Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas),minuman kordial & minuman keras.

SukatanPenggunaan


Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 paket sehari.
Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 paket sehari.
Bagi mereka yg menghidap DarahTinggi, Asma, Lelah, Semput, Angin Ahmar, MasalahTulang, Masalah Jantung & Masalah Buah Pinggang….1 paket sehari.
Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 paket sehari.




sms/call 0162158101






trip ke bandung


Jalan-jalan ke Bandung December 2012

Kali ini saya akan berkongsi trip saya ke bandung indonesia a few days ago. It is a last minutes planning..b4 ni ada lah tgok tiket murah kan..tapi nak pegi tak pegi tu same je..last tak beli...nxt month tu ttiba trase nak pegi..pastu bile check tiket ofkoslah mahal..sbb nak pegi sgt2 booking jelah..pastu travelnye sbulan lepas tu..p seronok..gembira..best...
jom layan gmbar yg cik inn ambik..












bb plus collogen

bb plus collogen








Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulitKolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.



Bagaimana BB Plus Bertindak?
Mod tiga tindakan:
1. Memulih - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui - Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.


Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.


keberkesanan:

BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.


7 Hasil Kulit Cantik

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari


cara pengambilan:

Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.
Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.

Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.


Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.

 
berminat call/sms/wsup cik inn 0162158101